Gotländsk meny på prinsessbröllop

Mycket tyder på att det blir gotländska råvaror och kanske en gotländsk meny som bröllopsgästerna bjuds på när prinsessan Madeleine gifter sig.

Prisbelönte krögaren Stefano Catenacci.

Prisbelönte krögaren Stefano Catenacci.

Foto: Tommy Söderlund

Gotland2013-03-22 10:26

Den vinken gav stjärnkocken Stefano Catenacci på den gotländska LRF-stämman på torsdagen.

- Han sa att det varit en högtid med kungafamiljen då man haft mycket gotländska råvaror och att det nu kan komma att bli en ny högtid eller ett bröllop då det ser ut att bli en ny gotländsk meny eller att den är helt byggd på gotländska råvaror, säger Petter Engström, regionchef för LRF Gotland.

Petter Engström fortsätter:

- Underförstått var det prinsessan Madeleines bröllop han syftade på. Det var ganska tydligt.

Petter Engström välkomnar i sådana fall valet av gotländska råvaror.

- Det vore väldigt positivt, att en person som är känd för att bara välja det bästa vill välja gotländskt. Det vore bra för Gotland att få en sådan draghjälp.

Stefano Catenacci är kökschef vid Operakällaren och den som är ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet, han är dessutom delägare i Nobiskoncernen och gastromiskt ansvarig för koncernens restauraranger där Fabriken Furillen på Gotland ingår.

Stefano Catenacci vill, när helagotland.se kontaktar honom via hans sekreterare, inte kommentera närmare prinsessbröllopet utan hänvisar till kungahuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!