Gotländsk succé
Gotlänningarna har gjort succé på matmässan i Stockholm. Ett 20-tal livsmedelsföretag har deltagit och det är glada mässdeltagare som kommer hem till Gotland idag. - En riktig dundersuccé, sammanfattar projektledaren Peter Daun. Företagen har sålt sina produkter, tusentals smakprover har delats ut, kulinariska ö-kockar har lagat mat av gotländska produkter på scenen. Och alla är jätteglada med resultatet från mässan.
Nästan varje vecka talas det i media om tryffel, kött, grönsaker eller förädlade produkter från Gotland.
Detta har gotlänningarna nu visat på mässan som besöktes av cirka 20 000 personer under helgen.
Glittrande ögon
- Tänk dig att stå och se hur tusentals personer får glitter i ögonen när de smakar på Visbytårtan. Vi har bjudit på smakbitar från 300 tårtor, tillverkade choklad och tryffel, en hyllning till Visby med guldram, sa Lena Bertholdsson, som driver Bertholdsson & Holm.
En annan som var nöjd var Mari Håkansson, Gotar, När.
Kontakter knöts
- Vi har bjudit på rödbetssoppa av torkade rödbetor. Och det passade bra för vi har båtmässan alldeles intill och torkad mat passar ju på båtar, sammankopplade hon det hela.
En annan nöjd mässdeltagare var Odd Norman, Ejmunds gård i Roma.
- Förutom att vi har sålt en hel del, så har vi fått många bra kontakter med butiker, inköpare och andra höjdare. Det är sånt som ger försäljning. Dessutom kan vi prata lite extra med konsumenterna. Och så har vi haft både nytta av och kul tillsammans med de andra nätverkarna i gotlandsmontern. Jag har bland annat presenterat mina nyframtagna köttbullar, en produkt med högre köttinnehåll än andra köttbullar.
Gotlandsmontern var stor och strategiskt placerad och drog till sig besökarna.
Artister och kockar
Almi Gotland stod för kostnaderna och gotlänningarna bjöd också på en del lokala artister, så som Pillan och Leif Ohlin, Håkan Jakobsson och några kockar från kulinariska Gotland.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!