"Gotländsk tryffel är en blek kopia"

Gotlands Allehanda har talat med matskribenten som sågar gotländsk tryffel som smaklös och på tok för dyr.

Sydsvenskans matskribent Mattias Kroon.

Sydsvenskans matskribent Mattias Kroon.

Foto: Anna Bank

Gotland2013-11-22 08:47

Mattias Kroon är matskribent på Sydsvenskan.  I en krönika  har han avfärdat gotländsk tryffel som en blek kopia som i princip inte doftar eller smakar någonting.
– Den gotländska tryffeln är av typen Bourgognetryffel som är en tredje klassens tryffel. När den marknadsförs som en lyxig produkt som kostar lika mycket som tryffel av klass ett eller två så blir det väldigt missvisande, säger Mattias Kroon till Gotlands Allehanda.

Går det att jämföra den gotländska tryffeln med tryffel av klass ett eller två?
– Den är fullständigt annorlunda. Den tryffel som odlas på Gotland används enbart i nödsammanhang i Frankrike och Italien när det är riktigt dåliga tryffel-år.

Läs mer om tryffelkritiken i GA:s e-tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om