2006 öppnade Creperiet i Strykjärnet vid Wallers plats i Visby. Där finns man ännu kvar, såklart, och det karaktäristiska huset är också en del av varumärkets logotyp.
Men planerna har varit, och är, större än så. Under åren har konceptet växt, och man har öppnat restauranger i Stockholm, Åre och Göteborg. Nu står Öland på tur där man öppnar i centrala Borgholm, närmare bestämt på Slottsgatan 22.
I lokalerna låg tidigare Norrings Creperie, och fastigheten ägs av paret Ulrika och Martin Mittbrodt som också driver snickeri och inredningsbutik i lokalerna.
Visby Creperie ägs av fyra delägarfamiljer samt av STP Restauranger i Åre och driftas av Ann-Sofie Selling och Mattias Nordberg som även är delägare och grundare.
– Öppningen kommer helt rätt i tiden och beräknas ske under våren. Vi började verka på en ö och fortsätter vidareutveckla företaget till ännu en annan vacker ö. Jag har själv varit en hel del på Öland genom åren och det känns fint att få vara med att bidra till öns näringsliv, säger Ann-Sofie Selling.
Ulrika Mittbrodth är glad över att ha hittat en ny hyresgäst med samma koncept som den tidigare:
– Vi har letat efter en restaurang som velat ta över lokalerna. Det känns extra kul att det nu fortsatt får vara ett creperie. Kombinationen av inredningsbutik med snickeri och möbler tillsammans med galetter och crepes känns väldigt bra, svensk matkultur som möter Frankrike gör att vi blir ett spännande utflyktsmål, säger hon.