Gotlandspräst ny hov- predikant

Gotlandsprästen Torbjörn Engström (bilden) har av hovförsamlingen utnämnts till hovpredikant. Utnämningen skedde den 1 september och i vår kommer han att hålla sin första predikan vid slottet. Torbjörn Engström är kontraktprost i Nordertredingen och kyrkoherde i Gothem pastorat med församlingarna Gothem, Norrlanda, Källunge och Vallstena.

Gotland2005-10-08 06:00
- Som hovpredikant ska jag predika och hålla gudstjänst i hovförsamlingen. Den består av den kungliga familjen samt anställda i hovstaterna. Sammanlagt rymmer hovförsamlingen ett par hundra personer, berättar Torbjörn Engström per telefon från Källunge prästgård.
Vid sidan av uppgiften som hovpredikant, ett uppdrag som betyder tjänstgöring vid slottet ett par gånger om året, kommer Torbjörn Engström att fortsätta verka som präst i Visby stift, Gothem pastorat och Nordertredingens kontrakt.
Torbjörn Engström prästvigdes 1975 och har under åren i olika omgångar tjänstgjort i Visby stift. 1997 tillträdde han kyrkoherdetjänsten i Gothem pastorat och 2004 tillträdde han som kontraktsprost i Nordertredingen. Tidigare hovpredikant från Gotland har varit Karl-Erik Johansson, domprost i Visby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om