Gotlänningarna nöjda med hemtjänsten

Rolf Beinert och Lilly Vävare är knappast ensamma om att ha gott öga till hemtjänsten. Enligt färska siffror är gotlänningarna mer än nöjda med hjälpen de får.

Hanna Ogestad, kvalitetschef vid socialförvaltningen, gläds åt det goda resultatet i brukarundersökningen.

Hanna Ogestad, kvalitetschef vid socialförvaltningen, gläds åt det goda resultatet i brukarundersökningen.

Foto: Region Gotland

Gotland2019-11-06 07:13

Totalt är det 629 brukare på Gotland som besvarat Socialstyrelsens nationella undersökning som årligen genomförs inom äldreomsorgen.

Inte minst är det på områdena bra bemötande samt förtroende för personalen som den gotländska hemtjänsten, både i regional och i privat regi, får särskilt bra betyg av brukarna.

Dessutom menar de svarande att personalen tar stor hänsyn till de äldres egna åsikter och önskemål.

– Gotland har ett bra resultat även i förhållande till riket. Vi har medarbetare som med ett professionellt bemötande utför arbetsuppgifter på ett bra sätt. Särskilt roligt är att brukarna har ett stort förtroende för våra medarbetare, kommenterar Hanna Ogestad, kvalitetschef vid socialförvaltningen på Region Gotland.

Utmaningen framåt ligger i att hålla i det goda arbetet, menar hon. 

– Vi har haft goda resultat under de senaste åren. Ni måste fortsätta jobba som vi gör. Se varje individ och möta varje persons behov. Det är något vi jobbar med hela tiden och vi har lyckats väldigt väl med det i verksamheterna.

Sett till hela undersökningen uppgår andelen positiva svar från gotlänningarna till 91 procent.

På flera områden ligger Gotlands hemtjänst över rikssnittet i undersökningen. Till exempel när det kommer till hur brukaren sammantaget ser på hemtjänsten denne har. Andelen positiva svar på Gotland är 91 procent, att jämföra med snittet i hela landet som ligger på 88 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!