Om skolan brustit i sitt ansvar kan skadestånd komma att utkrävas.
Frågan är om skolan utrett flickans behov av extra stöd tillräckligt.
När hon inte nådde målen i andra klass beslutades att hon skulle gå om det året. Ett beslut som fattades i samråd mellan föräldrarna och skolan, men pappan menar att man borde ha utrett saken mer och att skolan borde ha stöttat henne bättre.
"I sak har vi gjort rätt"
Gråboskolans nuvarande rektor Hans-Åke Norrby håller på att ställa samman ett yttrande till skolinspektionen. Myndigheten vill ha svar på frågor som: när skolan fick reda på elevens stödbehov? Vilka utredningar som gjorts och vad de visat? Man vill också ha det åtgärdsprogram som utarbetats för eleven.
- Jag kan inte se att vi brustit i vår hantering. Jag säger inte att allt är felfritt skött, men i sak har vi gjort rätt, säger Hans-Åke Norrby till GT.
Utöver frågan om skolan gav tillräckligt extra stöd för två-tre år sedan vill Skolinspektionen även ha svar på vad skolan gjorde när flickan utsattes för kränkning förra hösten.
Skadeståndsanspråk
En händelse skedde i skolans närhet och den kränkningen ledde till att flickan omedelbart bytte skola.
- Vi utredde händelsen samma dag den inträffat, säger Hans-Åke Norrby.
Senast 14 april ska skolans redogörelse för de här händelserna vara inlämnade till Skolinspektionen. Om man kommer fram till att skolan brustit i ansvar gentemot eleven kan Barn- och elevombudet komma att väcka skadeståndsanspråk gentemot kommunen, på liknande sätt som skett efter den uppmärksammade mobbningen i Stenkyrka skola.