Guldkockarna
Militärkockarna från Gotland tog guld.-Det har gått jättebra, säger Peter Svensson som jobbar som kock på P 18.
-Det är uppenbart att vi lagat god mat, säger Peter Svensson.
Det var de varma rätterna som de imponerade så stort med. Vildsvinsrygg, vildand, stenbit och tonfisk var några av ingredienserna som de gjort en avancerad tillagning av. Förätt, varmrätt och efterrätt ingick, något som de värnpliktiga inte är så vana vid. Vardagsmat för militärer var det knappast.
-Det är meningen att maten ska kunna serveras till militärer, men rätterna blir mer och mer avancerade. Det galopperar iväg från år till år, säger Peter Svensson.
-Vi lär oss mycket på det och det är viktigt. Sedan får vi plocka med våra kunskaper hem och använda det som går i jobbet, säger han som tävlar för tredje gången. Ett silver och ett brons fick de då. Innan han åkte tog han sikte på guld.
Idag har de båda gotlänningarna chans att ta ett till. Då ska de tävla med en kall meny.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!