Guldmedalj för gotländske Isak

Det svenska laget tog hem segern. Isak Oldenburg från Visby kan stoltsera med att ha tagit hem totalsegern i kock-OS.

Delad glädje. Tyskarna i hemmalaget gladde sig åt tredjeplatsen, men den svenska flaggan anas där i mitten.

Delad glädje. Tyskarna i hemmalaget gladde sig åt tredjeplatsen, men den svenska flaggan anas där i mitten.

Foto: Pressbild

Gotland2012-10-10 16:54

När den internationella matlagningstävlningen Culinary Olympics avgjordes i Erfurt i Tyskland idag så stod det klart att OS-juryn tyckte att Isak Oldenburg och lagkamraterna i det svenska juniorkocklandslaget lagade bäst och godast av alla tävlande landslag.

Tävlingen var indelad i flera olika klasser, där medaljer av olika valörer delades ut i varje klass.
Men totalsegern gick till Sverige, som därmed får den finaste guldmedlajen - den som ger mästartiteln.
Laget tog dessutom hem guldmedaljer i både grenen "Kalla bordet" och "Varmköket.

Det som avgjorde till svenskarnas fördel var det svenska kocklandslagets kreation av blomkål-brockoli-terrin med "nordisk eld" som förrätt, en rådjurshuvudrätt med sveciaost samt en hallonyoughurtmaräng till efterrätt. Mat som skämmer bort gommen, ansåg juryn.

Totalt har 54 nationer tävlat i matlagningsolympiaden. 


Guld blev det även för det svenska seniorlaget, det som kallas Stockholm Culinary Team, eller kort och gott Svenska kocklandslaget.
Med andra ord storslam för Sverige.
Och för Gotland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om