Hade stor knarkgömma – får långt fängelsestraff

Det blir ett långt fängelsestraff för den man från södra Gotland som har haft flera kilo narkotika och över 70 000 tabletter i garaget.

Påse med julklappar. Under paketen gömdes glasburkar med cannabis.

Påse med julklappar. Under paketen gömdes glasburkar med cannabis.

Foto: Ur polisens förundersökning

Gotland2024-06-24 13:20

Det var i februari som polisen gjorde ett stort beslag hemma hos mannen, som är i 40-årsåldern. Det hela uppdagades efter att en släkting ringt polisen när han hittade en stor mängd narkotikaklassade tabletter i garaget. 

När polisen kom hittade de nästan ett kilo kokain, drygt 300 gram amfetamin, två kilo hasch och en stor mängd tabletter i garaget, i mannens sovrum och i bilen. När mannen greps var han påverkad av tre olika typer av narkotika.

Sedan dess har han suttit frihetsberövad. Efter att ha suttit häktad i snart fyra månader väntar nu ett fem år långt fängelsestraff för mannen.

Den dömde mannen erkänner att han förvarat narkotikan, men han förnekar att han har skaffat den och att den var avsedd för försäljning. 

undefined
I ett verktygsskåp hittades flera tusen narkotikaklassade tabletter.
undefined
Två väskor med knark togs i beslag under husrannsakan. Resväskan, som förvarades i garaget, fanns fyra plastpåsar med ksalol-tabletter. I den andra väskan, som förvarades i mannen sovrum, fanns bland annat 1,1 kilo kokain.

Mannens egen version är att han har ett drogmissbruk som har satt honom i skuld. Enligt honom ska han vid fyra tillfällen ha tagit emot drogerna från okända personer som han träffat på Terra Nova, vid Ica Maxi arena och vid Traume. Genom att förvara narkotikan skulle han kunna dra av en skuld på 50 000 -60 000 kronor. Enligt hans egna ord har han inte sålt eller flyttat på någon narkotika utan enbart gjort detta för att bli skuldfri. 

Utredningen kan inte styrka att mannen hade för avsikt att sälja narkotikan, men att han haft den i sitt förvar råder det inga tvivel om, enligt tingsrätten. Och den stora mängden narkotika gör att brottet bedöms som grovt och att straffet ska bli fem år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!