Hallå där Niklas Hermansson

När kock-EM avgjordes i Stockholm var en av råvarorna griskött från Havor gård på Gotland. Niklas Hermansson, en av gårdens ägare, är både stolt och glad.

Foto: Rolf Jönsson

Gotland2014-05-09 13:06

Videon är inte längre tillgänglig

Hur var det att se sina grisar bli till gourmetmat under kock-EM?

– Det kändes overkligt att se våra skinkor på TV-skärmarna. Det var fantastiskt med hejarklackar på läktarna och allt.

Hur blev det så att just Havor gårds grisar användes som råvara i tävlingen?

– Branschorganisationen Svenskt kött har länge letat efter ett sätt att marknadsföra griskött och kom på konceptet unggris och eftersom vi redan hade ett liknande koncept med vår Havorgris så jobbade de för att få in oss i tävlingen.

Vad kommer det här betyda för er?

– Det skapar ju uppmärksamhet och vi hoppas att det ökar vår försäljning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om