Hallå där...
...Ulrika Karlsson, sommelier på Krakas Krog i Kräklingbo, som dyker upp i TV4:s morgonsändningar nästa vecka tillsammans med krogens kock Maria Danielsson.
Berätta om vad ni ska göra!
- Vi ska laga mat och göra mattipset på morgnarna, måndag till torsdag. Vi har varit nere på Krakas och filmat för några veckor sedan. Bland annat har vi besökt Ragnar Olofsson och plockat tryffel med hans hundar, och varit hos Dan Leonette och sett på hans konst. Vi använder oss av råvaror från gotländska producenter men med vår touch.
Hur kommer det sig att det blev så här?
- Vårt namn hade kommit upp när TV4 hade pratat om att göra det här, så de hörde av sig. Det är jätteroligt. Vi hade några förslag om vad vi ville göra och det fick vi.
Hur känns det att stå i teverutan?
- Det är jättekul, jag är med lagom mycket. Jag har gjort teve någon gång förut men inte i det här sammanhanget. Det är en helt ny erfarenhet. Man förstår inte hur mycket jobb som ligger bakom när det blir så lite i slutändan.
Kan du ge ett smakprov på vad ni ska bjuda tittarna på?
- En vegetarisk rätt med bräserade rotfrukter och blomkålscréme.
Tack så mycket!
- Det är bara roligt!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!