Hamburgerkedja öppnar på Skarphäll i höst

Skarphäll fortsätter att växa trots skarp konkurrens från närliggande Ica Maxi. Den senaste etableringen är hamburgerkedjan Frasses som öppnar i oktober.

Gotland2010-07-23 04:00
- Det är alltid bra med ny-
etableringar. Det kommer mer folk hit, säger Tobias Mattsson, butikschef på Rusta.
Det tog ungefär ett och ett halvt år innan Erika Andersson, 36 år, kunde övertala Frasses vd, Åke Morén och hitta lämpliga lokaler.
- Jag var uppe i Lycksele och såg en Frasses-restaurang och tänkte: Varför inte öppna på Gotland?, säger Erika Andersson.
Erika Andersson anser att Skarphäll är ett intressant område som växer. I södra delen finns en betongplatta som visar vart huset ska byggas. Marken och huset ägs av Per Möllerfors som kommer att hyra ut lokalerna.
- Jag tror att Frasses kommer att passa in här och jag tror att det finns ett behov av en sådan här restaurang.
Föreningen Skarphäll city är nöjda med den nya restaurangen. Tobias Mattsson,
butikschef på Rusta, tycker inte att området kring Ica Maxi, som växt mycket, varit till någon nackdel för Skarphäll.
- Tvärtom har i alla fall vi på Rusta fått fler kunder efter att Maxi öppnade, säger han.

Extrajobb
Erika Andersson kommer driva Frasses som ett dotterbolag till säkerhetsföretaget Reko Security. Vid start anställs fyra personer på heltid som kommer att få åka till Gällivare på utbildning.
- Sedan får vi se hur det går. Jag kommer att komplettera med ungdomar och studenter som får extrajobba.
Menyerna kommer att följa Frasses koncept, men Erika Andersson är inte främmande för att använda gotländska råvaror.
- Frasses har till exempel en Renmeny med rökt renstek i Norrland, konstaterar Erika Andersson.
Bakgrund/Hamburgerkedjan Frasses
Frasses hamburgare startades 1975 i Luleå. I dag har de ett 50-tal restauranger från Kiruna i norr till Kristianstad i söder. Den senaste restaurangen öppnades i Nyköpingsbro.
Kedjan är döpt efter den tecknade Karl-Alfreds hamburgerälskande kompis Frasse.
Frasses är ett franchise-koncept, där ägarna driver sina egna restauranger med stöd från huvudkontoret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om