Här planerar man för ett livsmedelscentrum

Gotlands livsmedelsinstitut har flyttat in i kycklingslakteriets före detta lokaler i Visbys norrområde. Lokalerna rustades upp i samband med att det skulle starta ett kalkonslakteri där. Sedan dess har lokalerna stått tomma. Nu kan de bli ett växthus för små livsmedelsföretag.

Gotland2002-01-26 04:00
Gotlands livsmedelsinstitut flyttade in i kycklingslakteriets gamla lokaler i norra Visby före julhelgen. Byggnaden ägs av kommunägda Gotlands Industrihus AB.
Livsmedelsinstitutets enda anställda är Erika Nordin som för närvarande alltså arbetar ensam i lokalerna.
<span class=MR>Försöksfabrik </span>
Erika Nordin berättar att livsmedelsinstitutet planerar att ha en försöksfabrik där små livsmedelsföretag ska kunna starta med hjälp av livsmedelsinstitutets kunskapsresurser. De små livsmedelsföretagen ska även kunna hyra in utrustning och prova ut den i lokalerna innan man investerar på allvar.
Avgörande för livsmedelsinstitutets satsning är att man får de utlovade statliga omställningspengarna. Om staten satsar så är förhoppningen att livsmedelsinstitutet kommer att växa och inom tre år ha upp till åtta anställda.
Före detta kycklingslakteriet rustades upp i samband med att det skulle starta ett kalkonslakteri där och följaktligen är lokalerna i toppskick.
­ Det var ren kapitalförstöring att de skulle stå tomma, säger Erika Nordin till GA.
Enligt Erika Nordin är visionen att det ska bli ett stort livsmedelscentrum i lokalerna som förutom livsmedelsinstitutet ska inhysa kuvösverksamheten för nya livsmedelsföretag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om