Hårt spökeri på Rockskallen

Ghost. Nu är det klart att de svenska hårdrockarna kommer till Rockskallen. Just nu en av musikrecensenternas hetaste objekt, i vår lanseras de med en stor turné runt om i Europa.

Ghost. Nu är det klart att de svenska hårdrockarna kommer till Rockskallen. Just nu en av musikrecensenternas hetaste objekt, i vår lanseras de med en stor turné runt om i Europa.

Foto: Tillfälliga Fotografer

Gotland2010-11-26 04:00

Ghost, Fatal Smile och Torture Division är också klara för Rockskallen.
-  Det här blir den bästa Rockskallen någonsin, säger arrangören Tobias Wallström.

Nu är alla fem banden som kommer att uppträda på Rockskallen klara. Huvudakten är Ghost, som nyligen skivdebuterade och som just nu är en av musikrecensenternas hetaste objekt.
Det svenska bandet, med frontmannen Papa Emeritus I, visar inte sina ansikten och är därmed bland de hemligaste, men samtidigt mest eftersökta banden på rockscenen just nu. Musikkännare har pekat ut ett musikalisk släktskap med Merciful Fate och sedan i våras jobbar ett amerikanskt skivbolag för bandet. Nästa vår väntar en turné till de stora scenerna i Europa. I Sverige är de inbokade på Sweden Rock Festival, och innan turnésommaren drar igång får gotlänningarna chansen att uppleva black metal i Ghosts tappning.
-  Det känns underbart att de kommer hit. De spelar mer melodiöst än vad man kan tro, och jag tror att de kommer att slå riktigt bra i sommar.
- Det är en klockren bokning, bättre kunde vi inte drömma om, säger arrangören Tobias Wallström.

Det andra fastlandsbandet som kommer till Rockskallen är Fatal Smile. Ett välmeriterat band som hunnit med turnéer runt om i Europa och USA: De har en scenshow som slår det mesta och några av banden de turnerat med är WASP, Lordi, Skid Row, Y&T.

Death metalbandet Torture Division är det tredje svenska bandet som är klart för Rockskallen. Gotlänningen Jörgen Sandström, som tillsammans med Ola Lindgren startade Grave på 80-talet, är sångare och basist i trion.
På hans meritlista står bland annat att han har spelat i förbandet inför Iron Maden på ett fullsatt Stockholm Stadion. Klart är också att gotländska ljudteknikern Peter Othberg, som just nu jobbar med Graves ljud under turnén i Spanien, kommer att ansvara för ljudet på Rockskallen.

Två gotländska band är sedan tidigare klara för Rockskallen. Det är Santa Rosa Death Patrol som nyligen uppmärksammades av musikarrangörer när Roxys arrangerade en helkväll med gotländska band på Nalen. Det andra gotländska bandet är Stereo Generator som även tidigare gästat Rockskallen.
Troligt är att de bjuder på låtar från nya ep:n "12 Gauges & Cocktails", plattan har hyllats i rocktidskrifterna Metal Hammer och Sweden Rock Magazine.

I år börjar Gotlands Allehanda en långsiktig satsning på Rockskallen med fler band. Nu medverkar även två proffs på rockarrangemang i satsningen. Tomas Eliasson har jobbat med allt från Studiefrämjandets Rockkarusellen, till konserterna med Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och Status Quo.
Pelle Jansson, producent för kulturföreningen Roxy jobbar bland annat med Rockklubben på ön. Med sig i bagaget till Gotland har han ett brett kontaktnät från tiden som rockklubbsarrangör i Stockholm.
-  Vi har fått ett fint resultat av samarbetet. Publiken får ett brett musikutbud med allt från country till dödsmetall, säger Tobias Wallström.

Lördagen den 29 januari är det dags för helkvällen med Rockskallen på Hamnplan 5.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om