Hemtjänstföretag utökar sin verksamhet

Det gotländska hemtjänstföretaget UNEA Hemtjänst utökar sin verksamhet, och finns numera även i Visby. "Roligt, arbetssamt och spännande", säger Ulrika Nysell.

Det gotländska hemtjänstföretaget UNEA hemtjänst öppnar kontor även i Visby. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Det gotländska hemtjänstföretaget UNEA hemtjänst öppnar kontor även i Visby. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Foto: Katarina Hydén/Arkiv

Gotland2019-11-24 17:45

UNEA Hemtjänst har funnits i strax över 10 år, och hela tiden varit baserade i Klintehamn. Nu har företaget dock utökat sin verksamhet, och den 5 november fick man detta godkänt av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, och från och med den 11 november har man kontor även i Visby.

– Vi hade tappat en del brukare under en period, och när vi började fundera lite på framtiden så kände vi att vi var tvungna att öppna även i Visby för att få det att gå runt, säger företagets ägare Ulrika Nysell.

I samband med att man valde att öppna ett kontor även i Visby så tog man även över företaget Petras hemtjänst, som valde att lägga ner sin verksamhet ungefär samtidigt.

– Vi tog över deras lokaler, personal och brukare, vilket gjorde det lättare att utöka. Förutom personalen från Petras hemtjänst så har vi även nyanställt fyra personer och även fått några helt nya brukare.

I och med företagets expandering har man nu ett större täckningsområde än tidigare och har brukare i bland annat Mästerby, Västergarn, Tofta, Hogrän, Eskelhem och Stenkumla. 

– Det känns som ett bra beslut att utöka verksamheten. Det är i Visby som man ser en ökning av ålderspensionärer framöver, och det är mycket som händer inom hemtjänstsektorn, så just nu känns det väldigt roligt, arbetssamt och spännande. Vi är glada för beslutet vi tog i höstas, avslutar Ulrika Nysell. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!