En normal arbetsvecka hann Frida Ganshed med på det nya jobbet som verksamhetsledare för Gotlands besöksnäring, innan coronaviruset lamslog Sverige, Gotland och branschen.
– Jag vet inte vad mitt ordinarie uppdrag består av. Det har varit galna veckor. I normala fall brukar jag titta i min kalender på söndag eftermiddag och planera veckan. Nu vet jag bara vad jag ska göra kommande timme, det är en något förändrad tidshorisont, säger hon, om de gångna sex veckorna.
Frida Ganshed är en så kallad hemvändare. Hon är uppvuxen i Näs och flyttade från Gotland efter studenten. Sedan hann det bli många städer, både i Sverige och utomlands, och år innan hon slutligen år 2018 landade på Gotland igen tillsammans med sin man Marcus och barnen Ellen och Filip.
– Vi båda är uppväxta på landet, min man i Dalarna, och vi ville att våra barn skulle få den uppväxten också.
Efter journalistutbildning i Australien och utbildning i media och politik i Gävle flyttade Frida Ganshed till Stockholm, där hon bott merparten av tiden. Hon arbetade bland annat politiskt med Alliansens valrörelse 2010 där hon koordinerade Alliansens gemensamma aktiviteter och utspel.
– Det är det roligaste jobbet jag har haft fram tills jobbet jag har nu, konstaterar hon, och berättar att jobbet bland annat innebar att planera pressträffar, genomföra tågturné genom Sverige med alliansföreträdarna och att skapa "Allianskontor" i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Efter valsegern 2010 beslutade hon sig för att gå vidare. Först blev det några år på ett omsorgsföretag och sedan några år som kommunikationsstrateg på Visita med besöksnäringsfrågor.
– Jag hade jobbat säsong innan, bland annat i Sälen och på Gotland. Det kändes som att komma hem när jag kom till Visita och fick jobba med besöksnäringen, som jag tycker är så roligt och viktigt.
Men för två år sedan fattade alltså familjen Ganshed det stora beslutet att lämna villan i huvudstaden för ett hus i Gnisvärd. Det blev först en kort period som kommunikationsstrateg på Region Gotland, innan drömjobbet som verksamhetsledare på Gotlands besöksnäring dök upp.
– Att få jobba med frågor jag tycker är väldigt viktiga på en plats jag bryr mig om, det är verkligen drömmen, säger Frida Ganshed.
Så kom coronapandemin. Istället för att ägna all energi åt att utveckla Gotland framåt handlar nu det mesta om att krishantera.
– Jag har kontakt med besöksnäringsföretagen, regionen, Visita och näringslivsorganisationerna på daglig basis. Vi jobbar för att få till stånd åtgärder som kan hjälpa företagen, berättar hon.
Har du svårt att koppla bort jobbet nu?
– Ja. Jag blir så otroligt berörd och ödmjuk inför alla som kämpar så mycket. När folk frågar mig hur jag har det känns det helt sekundärt.
Men att hugga i och jobba mycket är hon van vid, och säger att det också ger henne energi.
– Jag har aldrig haft ett "åtta till fem"-jobb. Någon beskrev det som att man har ett liv, inte ett separat privatliv och ett yrkesliv, det stämmer ganska bra in på mig. Det trivs jag med.
Återhämtning får hon på dagliga promenader, och i sommarhuset i Näs.
– Promenader är mitt bästa. Jag går alltid utan att lyssna på någonting, och när tankarna får gå fritt hjälper det mig att få alla pusselbitar på plats.
Beslutet att flytta tillbaka till Gotland ångrar hon inte. Det hon saknar med Stockholm är vännerna.
– Nu är första gången sedan flytten som jag känner mig avskild. Innan restriktionerna åkte vi ofta upp till Stockholm och umgicks med våra vänner, ibland en gång i månaden. Nu är det väldigt påtagligt att man har flyttat ifrån hela bekantskapskretsen när det inte går att resa. Att flytta är verkligen att börja om.
Frida Ganshed har under sina första veckor på jobbet fått många glada tillrop för hennes insats. Något hon själv beskriver som "nästan generande".
– Folk är så duktiga på att ge beröm. Det är jag jätteimponerad av.
Yrkeslivet, eller bara livet, som hon själv ser det, började inom besöksnäringen och när coronapandemin och dess efterverkningar är över vill hon fortsätta arbetet med att göra Gotland mer attraktivt som besöksmål.
– Jag tror att det finns en styrka i att samverka och att vi marknadsför oss gemensamt. Gotland blir otroligt starkt när vi säger samma sak. Den här krisen är supertuff och besöksnäringen kommer att se annorlunda ut, men någonstans långt fram tror jag att vi kommer gå starkare ur det.