Ny primärvårdschef kommer arbeta från Stockholm

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har utsett Lena Bäckström som ny primärvårdschef. Hon kommer att sköta mycket av arbetet från Stockholm.

Lena Bäckström har utsetts till ny primärvårdschef på Gotland. Hon arbetar för närvarande som verksamhetschef på en vårdcentral och en försäkringsmedicinsk utredningsmottagning i Region Stockholm.

Lena Bäckström har utsetts till ny primärvårdschef på Gotland. Hon arbetar för närvarande som verksamhetschef på en vårdcentral och en försäkringsmedicinsk utredningsmottagning i Region Stockholm.

Foto: Privat

Gotland2021-09-07 16:10

Den 1 februari i år tillträdde Gerd Tinglöf Engström som ny primärvårdschef på Gotland. Tre månader senare valde hon att avsluta sin tjänst av privata skäl. Nu har Lena Bäckström fått tjänsten.

Hon bor i Stockholm, där hon för närvarande arbetar som verksamhetschef på en vårdcentral och en försäkringsmedicinsk utredningsmottagning i Region Stockholm.

– Jag brinner för primärvården och dess utveckling. Att då både få möjlighet att stödja, leda och utveckla chefskap och verksamheter i primärvården samt att vara med att bygga god och nära vård i den kontext som Gotland har är något som jag inte kunde tacka nej till, säger hon i ett pressmeddelande.

Lena Bäckström tillträder tjänsten den 1 december.

– Jag är så glad och ser fram emot detta arbete. Att få återvända till min barndoms Gotland, men nu i arbete, känns stort.

Återvända är dock tolkningsbart, då Lena Bäckström valt att bo kvar i Stockholm.

– Jag tänker inte att det ska påverka min roll. Jag kommer sikta på att vara närvarande både fysiskt och digitalt på ett sätt som förhoppningsvis gör avstånden omärkbara, säger hon.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Marie Loob beskriver Lena Bäckström som "en rutinerad distriktsläkare med lång erfarenhet från primärvård".

– Med lång erfarenhet från primärvården och att driva utveckling, goda ledaregenskaper och en härlig personlighet så är jag övertygad om att Lena kommer att bli ett starkt tillskott på vår resa framåt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!