- Rute stenugnsbageri är en fullträff för oss. Platsen är perfekt, bageriet är underbart och vi har blivit sommargotlänningar, säger Charlotte Zetterström.
Nu är hon nominerad som årets kvinnliga stjärnskott till tävlingen i entreprenörskap "Ernst & Young Entrepreneur Of The Year".
Den 15 november utses regionala vinnare från sju regioner. I region Stockholm ingår Gotlands län tillsammans med Uppsala- och Stockholms län.
Vinnarna av huvudpris och kategoripris möts vid en nationell final i Stockholms stadshus den 7 februari då Sveriges främsta entreprenör utses.
Charlotta Zetterström är marknadschef vid Fabrique bakery, företaget som hon och maken David startade 2008 i Stockholm med en butik.
I Stockholm har verksamheten ökat till sju butiker och sedan förra året ingår Rute stenugnsbageri i Fabrique bakery.
- I november öppnar vi en butik i London där vi har byggt ett bageri. Vi tror att londonborna vill ha surdegsbröd. England har inte så kul brödkultur, säger Charlotta.
Sommargotlänningar
Stenugnsbageriet i Rute startades 2006 av Erik Olofsson som framgångsrikt bakade surdegsbröd i den vedeldade ugnen som byggdes vid Risugns.
Förra året sålde han både verksamhet och fastighet till David och Charlotta Zetterström som driver stenugnsbageriet vidare i samma anda som Erik Olofsson och Helena Andersson gjorde.
- Vi har sommaröppet från juni till augusti, berättar Charlotta som just nu är mammaledig.
Familjen, med barnen treåriga Bianca och halvårsgamle Edward, har blivit sommargotlänningar och Rutebor i den inredda kvarnen med ett tillbyggt hus intill bageriet och caféet.
Företaget har anställda bagare med Robert Sigmund som bagerichefen. David Zetterström är vd och Charlotta Zetterström marknadschef.