Angreppen har följt honom under större delen av mandatperioden. Det handlar sammanlagt om ett tiotal anonyma telefonsamtal och brev av hotfull karaktär.
Det senaste brevet kom för bara två veckor sedan.
- Det är otrevligt, men jag låter mig inte påverkas av det. Familjen har nog tagit det här allvarligare än vad jag gjort, säger Kjell Skalberg, som i går ledde sitt sista sammanträde som ordförande i Tekniska nämnden innan han avgår vid årsskiftet.
Aktuella beslut
Hoten har ofta varit kopplade till enskilda aktuella politiska frågor. De senaste årens debatt och beslut kring införandet av parkeringsavgifter i Visby engagerade många och väckte kraftiga reaktioner - både bland politiker och kommuninvånare.
Höjningar av olika taxor är också något många har synpunkter på, men det finns en skillnad i hur man framför dem tycker Kjell Skalberg.
- Jag har inget problem med att ta en normal diskussion med någon som vill det, men ingen ska behöva bli hotad, säger han.
Tekniska nämndens ordförande är långt ifrån den enda bland kommunens politiker och tjänstemän som utsatts för liknande angrepp.
Även om han polisanmält det som riktats mot honom tycker han inte att politikerna sinsemellan tar frågan riktigt på allvar.
- Tyvärr diskuterar vi det inte så seriöst som vi borde. Man tar det lite på skämt och nonchalerar hotet, men egentligen är det fel att tänka så.
Fullmäktigeledamoten Jan Lundgren (S) är inne på samma linje.
- Min uppmaning till de som drabbas är att inte försöka tiga ihjäl det. Det är viktigt att markera genom att polisanmäla, säger han.
Själv har han efter 40 år som politiker - varav flera i kommunledningen - aldrig blivit hotad.
- Det har gått fort och det känns som ett ganska nytt fenomen. Jag hörde aldrig någon ur den äldre generationen politiker prata om att de blivit hotade.
Hot mot demokratin
Han ser risker för demokratin som en följd av utvecklingen. Färre kommer våga engagera sig som förtroendevalda när klimatet hårdnar.
Inger Harlevi (M) fick under flera år brev, ibland med rena dödshot.
- Det här är en tragisk tendens. Vi tror ofta att vi lever i en idyll på Gotland, men det som finns på andra håll finns även här. Som politiker utsätter man inte bara sig själv, även barnen och barnbarnen blir indirekt straffade, konstaterar hon.
Både Jan Lundgren och Kjell Skalberg nämner debattforumet på nyhetssajten Helagotland.se som en tummelplats för anonyma angrepp. På internet är det enkelt att kasta iväg några ogenomtänkta rader i stundens hetta, konstaterar Lundgren.
- Debattnivån på Helagotland.se är inte kreativ. Nackdelen med nätet är att man triggar varandra att vara värst, säger Kjell Skalberg.
Bitvis rå ton
Patrik Annerud är ansvarig utgivare för sajten.
Han medger att tonen bitvis är rå och debatten inte alltid sund.
- Rena hot ska polisanmälas. Den som kommenterar artiklar på Helagotland.se gör det utan källskydd eftersom forumet är undantaget från det, säger han.
Sajtens redaktion har under hösten förstärkt övervakningen av debatten, och kraftigt begränsat möjligheten att kommentera artiklar.
- Vi håller principen om yttrandefrihet högt och jag tycker att det är viktigt att politiska frågor går att kommentera eftersom de berör det allmänna. Däremot släpper vi inte fram kommentarer på brottsnotiser eftersom det kan leda till spekulationer kring namn och händelseförlopp, säger Patrik Annerud.