Inget KRAV-godkänt lamm på Gotland

Från och med nästa år kommer det inte att produceras något KRAV-godkänt lammkött på Gotland. I alla fall inte i Swedish Meats regi. Företaget har sagt upp kontrakten med de KRAV-godkända lammproducenterna från 1 januari 2007.

Gotland2006-10-11 06:00
- Naturligtvis måste Swedish Meats göra sina egna affärsmässiga bedömningar men det känns onekligen som om Swedish Meats gör helt andra bedömningar än huvuddelen av livsmedelsmarknaden, som nu hårdsatsar. Vi står i början av en stark ekologisk konsumtionstrend, både i Sverige och internationellt, säger Lena Söderberg, vd för KRAV, i ett pressmeddelande.
Nästa år ska det också genomföras en stor nationell kampanj för ekologisk mat där KRAV-märket också kommer att ingå.
- Det är anmärkningsvärt att ett bondekooperativt ägt företag som Swedish Meats inte ser att denna kampanj kan gynna de egna bönderna på Gotland. De borde kunna vänta på effekterna av den kampanjen och den ekologiska trenden i stort, skriver Lena Söderberg vidare.
Det finns 18 KRAV-godkända lammuppfödare på Gotland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om