Inställda färjor på grund av hårda vindar på Östersjön

Destination Gotland har ställt in två avgångar under söndagen på grund av de kraftiga vindarna över Östersjön. Flera turer kommer även att bli försenade under dagen.

Den hårda vinden gör att två avgångar ställts in under söndagen.

Den hårda vinden gör att två avgångar ställts in under söndagen.

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2021-08-15 10:48

SMHI har under söndagen utfärdat en klass 1-varning för kulingvindar över mellersta Östersjön, vilket innebär vindar på mellan 14 och 25 meter per sekund. Till följd av detta har Destination Gotland fattat beslut om att ställa in avgången från Visby till Nynäshamn som skulle ha avgått klockan 11.20. Även vändande tur från Nynäshamn till Visby med ordinarie avgångstid klockan 15.20 har ställts in. 

– Alla resenärer är informerade och ombokade till andra avgångar under dygnet. Det är beklagligt och såklart inte kul när resenärerna påverkas, och vi har full förståelse för att man känner frustration över att få ändra sin planering, men det är tyvärr väder och vind som styr, säger Destination Gotlands vd Marcus Risberg. 

Det hårda vädret gör även att turen från Västervik till Visby med ordinarie avgångstid klockan 08.00 blir kraftigt försenad. Ny preliminär avgångstid är klockan 15.30, med ankomst klockan 18.00. 

– Enligt prognosen så ska vindarna avta under eftermiddagen, och med anledning av det tror vi att färjan till Västervik ska kunna avgå då, säger Marcus Risberg. 

Enligt Destination Gotlands trafikinformation är det ett flertal andra avgångar under söndagen som även de kommer att bli försenade. Exempelvis kommer färjan som skulle ha avgått klockan 14 från Visby mot Nynäshamn istället att avgå klockan 17.15 preliminärt. Vändande tur från Nynäshamn blir så också försenad, och ny preliminär avgångstid är klockan 21.30 istället för 18.15. 

Se aktuell trafikinformation här

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!