Jesper har skapat appen som hjälper dig höja lönen

Sugen på högre lön? Jesper Rodhborns app kan hjälpa till. ”Efter många år av förhandlingar vill jag dela med mig av mina erfarenheter”.

Jesper Rodhborn har många års erfarenhet av det psykologiska spelet vid en förhandling. Via en app delar han nu med sig av sina kunskaper.

Jesper Rodhborn har många års erfarenhet av det psykologiska spelet vid en förhandling. Via en app delar han nu med sig av sina kunskaper.

Foto: Jesper Rodhborn

Gotland2021-02-28 17:01

Den app han just lanserat, ”Min förhandlare”, är Sveriges första och enda app för självhjälp i förhandlingssituationer.

För den som vill toppa sin lön, till exempel. Men också för företag som vill öka kunskapen för sina anställda inför olika typer av affärsförhandlingar.

– Den som vill ha hjälp kan få hjälp, jag har haft förmånen att skapa rätt stor erfarenhet från båda sidor av förhandlingsbordet, säger Jesper Rodhborn.

Jesper är gotlänning av arv och ohejdad vana. Han lämnade för all del ön efter gymnasiestudierna och bor sedan länge i Stockholm men kärleken till Gotland är intakt.

Det är till stor del, säger han, på Gotland som texterna till "Min förhandlare" skrivits. Brissund, Själsö, Ljugarn, Fårö. Där har han fått ro att tänka, strukturera och formulera.

Appen lanserades strax före årsskiftet, finns att hämta där appar finns och är i sin uppbyggnad som en e-bok, steg för steg i fyra olika delar ges grundläggande och även mer avancerade tips för en förhandlings tänkbara scenarier.

Han har egna erfarenheter efter många år vid förhandlingsbordet genom sina chefstjänster inom Red Bull-koncernen. 

Jesper har fungerat som försäljningschef mot hotell, restaurang och kafé i Norden och även, mellan 2012 och 2015, etablerat företagets verksamhet i Finland.

– Över 1500 kontrakts- och löneförhandlingar under 14 år, kryddat med utbildning och träning. Då lär man sig en del som jag gärna delar med mig av.

I dag arbetar Jesper som konsult åt Red Bull och GodDryck genom egna företaget A New Angle, från vilket den som vill alltså kan få hjälp med affärs- och karriärsutveckling med fokus på taktisk förhandling.

– Den ger även råd kring förhandling i kristid. Kanske inte det första man tänker på i en tid då människor dör, men det finns tyvärr de som utnyttjar läget att vinna fördelar på andras bekostnad i dessa situationer och då gäller det att kunna hantera läget.

Han ger här, för GT:s och Helagotland.se:s läsare, tre grundläggande tips för den enskilde som ska förhandla sin lön:

Ett: Förberedelse. Kolla noggrant upp din egen och företagets situation.

Två: Inställning. Utgå från motpartens perspektiv, matcha dina tillgångar mot motpartens behov.

Tre: Tempo. Säg aldrig ja eller nej direkt, be att få sova på saken, när ni nästan är klara kan det vara lyckosamt att ta en sista vända för att få det att tippa över till ett ja från företagets sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!