Jessica Heidrich

Jessica Heidrich.foto: pressbild

Jessica Heidrich.foto: pressbild

Foto:

Gotland2011-08-19 04:00

mikrobiolog och öl-bryggare som tillverkat S:t Eriks Rauköl.
Mikrobiolog och ölbryggare hur hänger det ihop?

- När jag pluggade upptäckte jag att jäst är den mest fascinerande mikroorganismen som finns. Den har mycket smak och kan användas till en hel del. Jag testade att göra eget öl under studietiden och fick beröm för det.

Hur känns det att Systembolaget blindtestat och valt just raukölen?

- Det var väldigt många som tävlade den här gången, så det är jätteroligt. Jag är den som fått in flest ölsorter i det tillfälliga sortimentet, det är riktigt kul.

Varför har du tillverkat rauköl?

- Jag gillar ordvitsar och rauk anspelar på rökig. Jag använder gotländskt björkvedsrökt malt. Det passade min vision och hade bra smak, jag ville ha en rökig komplex öl.

Du är en så kallad "flying beermaker", vad innebär det?

- Det betyder att jag åker runt och brygger öl. Jag har inget bryggeri, men det funkar väldigt bra.

Fyrfaldig svensk mästare i ölbryggning och domare i öltävlingar, vad utgör en bra öl?

- Kärlek och humle gör ölet bra. Det ska vara elegant och välbalanserat med rätt saker på rätt ställen.

Vilken är din favoritöl?

- Jag är väldigt förtjust i spontanjäst belgisk öl. Det är ölens champagne, väldigt syrlig och torr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om