Johannes Zerihun kan bli "Sveriges värsta bilförare"

Johannes Zerihun är rankad som en av landets åtta sämsta bilförare, och kan bli korad till den värste. Nästa vecka är han med i TV4:s "Sveriges värsta bilförare".-  Jag tycker inte att jag kör så dåligt, jag trodde det var ett skämt när tv ringde.

Gotlänning i tv. Johannes Zerihun är med i TV4:s "Sveriges värsta bilförare". Om han är den värste återstår att se. Foto: TV4

Gotlänning i tv. Johannes Zerihun är med i TV4:s "Sveriges värsta bilförare". Om han är den värste återstår att se. Foto: TV4

Foto: Foto: TV4

Gotland2011-01-21 04:00

Johannes Zerihun, Slite, är en av åtta bilister som är med i TV4:s "Sveriges värsta bilförare". Torsdag den 27 januari är det säsongspremiär med Adam Alsing som programledare. I avsnitten framöver kommer bilisterna att öva körteknik med hjälp av en co-driver, och till slut kommer den värsta bilföraren att koras.


Flickvännen anmälde
Det är Johannes Zerihuns flickvän Linda Johansson som anmält honom till programmet.

-  Hon tycker att jag ligger för nära vägkanterna när jag kör och att jag inte borde hålla åttio i kurvor bara för att hastighetsbegränsningen är åttio. Dessutom tycker hon att jag ofta bromsar lite för sent.

Som co-driver valde Johannes kompisen sedan de bilburna ungdomsåren, Sven Björk. I programmet lotsar han Johannes genom övningar och banor.


Farlig körstil?
Sven visar hur han tycker att en bra bilförare ska köra, och i bland uppstår det diskussioner. Enligt Sven har kompisen en lite farlig och aggressiv körstil.

-  I början av inspelningen gick det lite bättre än vanligt, eftersom han koncentrerade sig. Men efterhand som han slappnade av blev det värre, berättar Sven Björk.

Johannes är 25 år och tog körkort på Gotland för ett par år sedan.

-  Det gick faktiskt väldigt bra. Jag blev godkänd med goda marginaler.

Först i slutet av serien visar det sig vem som kör värst och hemlighetsmakeri råder än så länge om hur det går för Johannes.


Något bättre nu
Sven Björk tycker att kompisen blivit något bättre på bilkörning under tiden som serien spelades in.

-  Han har kanske blivit lite mindre gasglad i sin körstil, men det barnsliga körsättet finns kvar. Jag tror inte att det är över...

Co-driver. Kompisen Sven Björk försöker få kompisen att bli en bättre bilförare.Foto: TV4
Co-driver. Kompisen Sven Björk försöker få kompisen att bli en bättre bilförare.Foto: TV4
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om