Så var det på flera arbetsplatser på Gotland, de som är verksamma inom Hemvärnet och hade möjlighet gick till sina civila arbeten i grönkläder.
För andra året genomfördes Uniform på jobbet-dagen för att synliggöra just Hemvärnet och med syfte att bidra till den nationella försvarsviljan.
– Hemvärnet består ju av människor med helt vanliga jobb inom alla möjliga branscher, säger John Lantz.
Han har arbetat på Keges i drygt 20 år, på praktiskt taget alla avdelningar men ser i dag till att företagets digitala system fungerar.
Hemvärnet gick han med i för fem år sedan. Han ville göra något samhällsnyttigt. I första hand har han fått hjälpa till i samband med skogsbränder och eftersök av försvunna personer.
Hur är det nu, har det väckt nyfikenhet på arbetsplatsen att du är klädd som du är?
– Jo, det finns de som undrar, kanske kan man locka någon att ansluta sig, säger han.
Omkring 400 gotlänningar är engagerade i Hemvärnet, som fyller 80 år i år. De är som nämnts oftast synliga just i samband med bränder, men huvudsyftet är att vara ett krigsförband som vid behov skyddar landet.
Sex timmars inställelsetid för att sedan kunna verka i 90 dagar krävs för de som har kontrakt.
Den 32:a hemvärnsbataljonen administreras av Gotlandsgruppen och är direkt underställd chefen för Gotlands regemente P18, Mattias Ardin.
Uniform på jobbet-dagen är tänkt att hållas på Hemvärnets "födelsedag", 29 maj. På grund av pandemin sköts det i år till 4 december.