Jubel vid särskolans rikskonferens på Gotland

Applåder och stående ovationer efter två timmars föreläsning på Wisby strand.Michail Kazinik har pratat om musikens kraft för förändring och publiken jublar.

Gotland2009-04-21 16:18
- En fantastisk upplevelse och fler väntar, säger Jan-Erik Eriksson. Han är rektor på särskolan och har som ansvarig ägnat ett och ett halvt år åt förberedelser åt konferensen.
Särskolan håller rikskonferens med Gotlands kommun som värd. På plats i Visby är skolledare, specialpedagoger och specialister från hela landet för två dagars fortbildning.
Utöver 555 tillresta gäster passar 200 lokala pedagoger på att fortbilda sig .Deltar gör också över 20 läromedelsföretag, fack- och skolföretag.
På scenen väntar representanter för skolmyndigheter, professorer, forskare, regissörer, musiker och politiker.
- Hur kan musiken få våra elever i särskolan att växa som genier? I dag hade Bach varit en elev i särskolan. Liksom Beethoven och många andra genier, motsvarade han ingen arbetskraft och anpassade sig inte till något kollektiv.
Med musiken och barnet i centrum förmedlar Michail Kazinik sitt musicerande, sitt filosoferande och kåserande om musikens hemliga tecken. Övertygande lyfter han fram musik som en absolut nödvändighet i all undervisning.
Under tisdagseftermiddagen fortsätter föreläsningstemat med Jurij Lederman, regissör och ledarskapsutvecklare med fokus på ledarskap som konst. Onsdagen väntar med seminarier där bland annat föreläsarna fördjupar respektive tema.
Konferensen avslutas med en debatt där gotlandsfödda statssekreteraren Amelie von Zweigbergk möter oppositionens talesperson Marie Granlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!