Jublar över rekordvinsten

Han är 36 år, ensamstående, arbetslös, och Visbybo. I lördags blev han rik. Drygt 122 miljoner kronor rik. På förmiddagen köpte han en påse Lördagsgodis, innehållande bland annat Lotto med Joker, på Signalen. Ett par timmar senare drogs guldraden med Sveriges hittills genom tiderna största spelvinst. På lottokupongen i slumppåsen fanns siffrorna 16 18 22 24 26 29 35. Sju rätt på Lotto och två rätt på Joker gav Drömvinsten.

Gotland2005-10-10 06:00
- Han är en cool kille som inte är någon van spelare och han spelar inte regelbundet. När han ibland spelar, då går han till spelhörnan på Signalen Hemköp i södra Visby. Han bor inom en radie på ett par kilometer från butiken, berättar Tommy Wahlgren på Svenska Spel.
Som vinstgeneral på Svenska Spel ringde han upp rekordvinnaren klockan kvart i tio på söndagsmorgonen. När han svarade och Tommy gratulerade till vinsten svarade han med ett fniss. Det han redan visste bekräftades.
- På lördagskvällen var han ute och träffade folk och tittade på matchen. Han är mycket fotbollsintresserad och söndagens match med Gute engagerar honom mer än vinsten. Han gick hem, satte på text-tv, såg raden och jämförde den med sin kupong. Sedan kunde han inte sova på hela natten.
I lördags, den 8 oktober, hände det för första gången. Exakt 122 860 699 kronor, drygt 122 miljoner kronor, gav vinsten som ingick i påsen med Lördagsgodis, innehållande fem färdiga spel, för 200 kronor.
Den såldes av Malin Dyplin som jobbar på Signalen Hemköp i Visby. Butiken ägs av Markus och Magnus Wahlgren, söner till Tommy Wahlgren, vinnargeneral vid Svenska Spel.
- Helt otroligt. Jättekul. Mina pojkar har haft Signalen i knappt ett år. Nu har de sålt Sveriges genom tidernas största vinst i sin spelhörna. Det känns faktiskt rätt otroligt, säger Tommy Wahlgren när han ringt vinnaren på söndagsmorgonen.

Slog in vinnarkupongen
Mer varken ville eller kunde han inte berätta om vinnaren. Men redan på lördagskvällen ringde han sönerna som snabbt tog sig till Signalen. På plats fanns då också Malin Dyplin, som sålde rekordvinsten.
- Jag slog in vinnarkupongen, men säger inget om vem som kan ha köpt den. Hade jag vunnit så skulle jag nog inte vilja att det kom ut och blev känt, säger hon som egentligen skulle vara ledig på lördagskvällen.
- Det här är stort. Otroligt stort. Att få sälja drömvinsten, 122 miljoner, det är grymt häftigt. Jättekul helt enkelt, säger Magnus som är ansvarig för spelavdelningen. Någon avundsjuka känner varken han, Markus eller Tommy. Känslan är bara glädje och Gotland surrar av rykten, men vem vinnaren är, det avslöjas inte.
I veckan kommer rekordvinnaren att få besöka Svenska Spels huvudkontor. Svenska Spel kommer också att erbjuda honom hjälp med bankkontakt. 122 miljoner kan behöva en klok placering. Pengarna är skattefria tills och om de räknas som förmögenhetsskatt.
- Drömvinsten hade premiär den 9 februari i år. Det är en ny supervinst som börjar med 50 miljoner och som sedan växer för varje dag och dragning tills den går ut. Rent hypotetiskt ska denna vinst gå ut två gånger per år, men det har den inte gjort.
Märkligt nog har den inte gått ut på två år förrän nu. Och då går den ut i en spelbutik som drivs av sönerna till Tommy Wahlgren. Gud har humor, säger Leif Hempel som är distriktsansvarig vid Svenska Spel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om