Kalas 2003 är väldigt nära pop-perfektion

Kalasturnén visade i går kväll att Oscarsstenen är Gotlands bästa grönområde och att det är där som större musikarrangemang ska hållas. Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och gotländska Gilmour var bara några av banden som hoppade omkring på de två scenerna.

Gotland2003-07-14 04:00

I går kväll landade det ambulerande konsert-paketet Kalas i Visby.
När turnén för några år sedan gästade Gotland höll man till på A7-området och dess för innan på Snäck, men årets plats vid Oscarsstenen visar sig vara en av öns bästa grönområden för musikarrangemang, perfekt inramat av skogsdungar och Toftavägen. Redan ett par timmar innan insläppet började satt de första besökarna och köade utanför entrén. Inne på området möter GA två turister med målade mustascher på överläpparna.
­ Vi ritade sådana första gången vi träffades och nu gör vi dem på varandra när vi ska ha lite extra roligt, säger Emelie Enlund och Ymer Andersson.
­ Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och Timbuktu. Det är dem vi ser fram emot, avslutar de och stressar vidare över området.
<span class=MR>Nödvändig del</span>
Kalas-turnén har med åren växt och är i dag en alltmer nödvändig del av sommar-Sveriges konsertutbud. I år stod Her Majesty, Magnus Carlsson, Marit Bergman, Lars Winnerbäck, Timbuktu och Håkan Hellström på scen tillsammans med ett lokalt band från varje stad. Gotländska Gilmour bevisade redan tidigt på kvällen att ett redan bra band växer när de äntrar en bra scen.
Kalas styrka består i att de varje sommar lyckas med bedriften att förena både stora, säljande akter med mindre kända artister som genom turnén ges möjlighet att möta en stor och lycklig publik med siktet inställt på fest, dans och kärlek. (Och att boka Marit Bergman var det bästa de kunde ha gjort.)
Kalasturnén sponsras av bland annat Telia och är därför mer interaktiv än någonsin, med storbildsskärmar dit man kan skicka både sms och mms med hälsningar till polarna och funktionärer över hela området som fotograferar besökarna med sina mobiltelefoner och genast syns bilderna och hälsningarna på storbildsskärmen.
Men det kan man ha överseende med när artistutbudet är så levande, så sprakande och extatiskt.
Kalas 2003 är väldigt nära pop-perfektion.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om