Klassiska restaurangen vid Hoburgen såld

Majstregården, Gotlands sydligast belägna restaurang, är såld. Gabriella Löf, en av delägarna, är glad över att de nya ägarna har en lång historia med anläggningen.

Klassiska restaurang Majstregården har sålts till Marie Carlén Schnell och Carl Schnell.

Klassiska restaurang Majstregården har sålts till Marie Carlén Schnell och Carl Schnell.

Foto: Tobias Wallström/arkiv

Gotland2020-07-08 12:54

Majstregården längst ner vid Hoburgen på Gotlands sydspets har fått nya ägare. En försäljning har varit på gång en längre tid. Redan inför förra sommaren hade de hittillsvarande ägarna tänkt sig att lämna över, men det blev inte bara en, utan två säsonger till. Men nu är affären klar. Göran Nyqvist och Gabriella Löf har ägt anläggningen fram till nu. Han engagerade sig i rörelsen 1972, hon anställdes 1984 och blev delägare 1997. 

Nya ägare till restaurangen, efter en affär som innefattar både själva fastigheten och rörelsen, blir Marie Carlén Schnell och Carl Schnell, Stockholm.

– Vi kommer att sakna de återkommande gästerna som gett oss så mycket genom åren. Vi kommer att sakna teamet som arbetar här. Men vi är jätteglada över att just familjen Schnell blir de nya ägarna. De känner ju mycket väl till Sundre. Carl har varit här hur länge som helst på somrarna, säger Gabriella Löf.

Gabriella Löf och Göran Nyqvist blir nu kvar under sommaren fram till slutet av augusti för att arbeta tillsammans med de nya ägarna. Efter så många säsongers slit med kök och servering är de starkt förknippade med Majstregården. Det gäller för övrigt också två ständiga rätter på menyn; lammgrytan, vilket ju ligger nära till hands med tanke på alla lamm som betar i Sundre socken. 

Men inte minst den helt egna specialiteten, den friterade rödspättan, vars ursprung egentligen var en liten malör i köket för länge sedan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!