Knallen från Italien

Bland svenska kokosbollar och raggsockar från Burgsvik hittar vi italienska mumsbitar. Den italienska knallen tycker gotlänningarna har smak för kvalitet.

Italienska knallen Massimo Glorioso.

Italienska knallen Massimo Glorioso.

Foto: Rolf Jönsson

Gotland2013-10-02 13:24

Han var egentligen på väg hem till Italien efter en knallesäsong i norra Sverige. Men så bjöd en kompis honom till Gotland och tipsade om Hemse Stortorgdag.

- Jag är glad att vi tog oss hit. Det är en bra marknad, säger Massimo Glorioso från Torino.

Han och hans kollega säljer parmesan som lagrats i mer än två år och läcker antipasti med oliver och röror med kronärtskockor. Massimo Gloriosos varor sticker ut och ståndet är välbesökt.

Efter att ha sålt varor i några timmar konstaterar italienaren att gotlänningarna har smak för kvalitet.

Massimo tipsar:

Parmesanost kan använas till så mycket mer än att strö över spagettin.

- Börja dagen med stekta ägg med riven parmesan över, eller skär osten i tunna tunna skivor och lägg i salladen. Med olivolja och kryddor smakar salladen helt underbart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om