Kocken som öppnar intim restaurang i Visby hamn

I juni öppnar en ny fisk- och skaldjursrestaurang i Visby hamn.Kocken Anders Österdahl riktar in sig på en servering av det mer intima slaget.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2011-05-11 04:00

Han driver sedan fem år egen cateringfirma med företagshotellet i före detta Roma sockerbruk som bas. Det är också där som maten till restaurangen på Holmen i Visby hamn förbereds, för att sedan tillagas i det lilla köket.

- Det blir mycket kall mat med varma tillbehör, berättar Anders Österdahl.

Restaurangen ska ligga i en av de röda längorna intill gästhamnen. Just nu renoveras lokalerna som inte kommer att rymma mer än 12-16 gäster under tak och ett 30-tal utomhus.

- Det kommer att bli ett smycke i hamnen, lovar Österdahl, som är lite förvånad över att ingen försökt sig på en fiskrestaurang i området tidigare.

Han har tidigare drivit högskolans restaurang samt restaurangen på Krusmyntagården, men arbetar sedan några år med catering.

- Jag har saknar kontakten med gästerna och den feedback man får på det man serverar. När man håller på med catering kör man ut maten och återvänder först när gästerna gått, jämför han.

Fisk- och skaldjursrestaurangen blir till en början sommarkrog.

- Vi provar och ser hur det går, säger Anders Österdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om