Fyra gånger förra året kränktes svenskt luftrum av utländskt militärt flyg i Gotlands omedelbara närhet. Vilka syften de hade vet vi inte.
Om försvarsmakten vet det vet vi inte heller. Den informationen är sekretessbelagd.
Men vi vet att kränkningarna lett till diplomatiska kontakter mellan Sverige och respektive lands ambassad.
När GA först fick uppgifterna om återkommande kränkningar av svenskt luftrum utanför Gotland, hade vi små förhoppningar om att få dem bekräftade av försvarsmakten. Men försvarshögkvarteret har visat på oväntat stor samarbetsvilja i fråga om att förse oss med bilder och information.
Varför denna välvilliga inställning? En tolkning är att den svenska försvarsmakten är särskilt mån om offentlighetsprincipen. En annan tolkning är att uppgifterna om att utländskt militärflyg använder Gotland som rundningsmärke, är ett kraftfullt slagträ i den pågående försvarsdebatten.
I veckan avslöjade Svenska Dagbladet att försvaret behöver ytterligare 40 miljarder de kommande tio åren – annars kan man tvingas göra sig av med 9 000 personer från ett redan skadeskjutet försvar. Uppgifterna var läckta från en utredning som försvaret gjort och som skulle lämnas till regeringen.
Reaktionerna lät inte vänta på sig: försvarsdebattörer från vänster till höger kritiserade regeringen för den förda försvarspolitiken.
På samma sätt lär GA:s uppgifter bli en tacksam brandfackla i debatten om ett förstärkt försvar på Gotland.
Utländska flyg på svenskt luftrum är starka symboler ställt mot ett halvfärdigt stridsvagnsgarage på Tofta skjutfält.
Försvarets största strid just nu är inte mot ryssen – utan mot den svenska regeringen. Och krigföringen sker till stor del via tidningar och tv.