Kommunen inrättar ny serviceförvaltning
Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunen ska få en ny serviceförvaltning.
Han ska också påbörja rekryteringen av en ny förvaltningschef.Det här förslaget går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut. Tanken med den nya förvaltningen är att alla gemensamma och interna servicefunktioner inom kommunen slås ihop i en ny organisation och att nuvarande konsult- och servicekontoret läggs ned.
Förslaget kommer ursprungligen från styrgruppen för det omfattande kommunprojektet Struktur 2007, som genomförs inför flytten till Visborg (gamla P 18).
De servicefunktioner som ska inrymmas i ny förvaltning är försörjningsenheten, den vårdadministrativa enheten inom hälso- och sjukvården, tekniska förvaltningens fastighetsservice, barn- och utbildningsförvaltningens kostenhet, social- och försörjningsteam samt administration. Andra servicefunktioner som i dag finns ute på förvaltningarna ska också prövas.
150 meter höga kraftverk
Kommunstyrelsens arbetsutskott, Ksau, tillstyrker vid gårdagens sammanträde detaljplaneförslaget för Stjups vindkraftpark i Hablingbo.
Förslaget som är reviderat efter samråd, medger sex vindkraftverk med en totalhöjd på 150 meter. De ska kunna placeras i området några kilometer innanför kusten mellan Nisseviken och Kvarnåkershamn. Förslaget går nu vidare till utställning.
Ksau går på tekniska nämndens linje och föreslår att skolorna i Gothem och Östergarn. Dessutom föreslås att kommunens bastubyggnader i Vamlingbo, Hamra, Linde, Alskog och Gerum ska överlåtas till respektive bastuförening, som nu disponerar dem.
Kompetensstege
Ksau anser att kommunen ska ansöka om att få 695 000 kronor för den så kallade Kompetensstegen. Pengarna behövs för kompetenshöjande insatser inom äldreomsorgen, som social- och omsorgsnämnden tänker genomföra under 2007 och 2008. Totalkostnad beräknas till 2,3 miljoner kronor. Det handlar främst om att utbilda omvårdnadspersonal i ergonomi, förflyttningsteknik och demensvård.
I ett medborgarförslag förs fram att kommunen borde inrätta ett ungdomsfullmäktige. Ksau hänvisar till att det i dag finns ett årligt ungdomsparlament inom kultur- och fritidsförvaltningens projekt IDA (Inflytande Delaktighet och Ansvar). Andra former för ungdomars inflytande prövas också i projektet. Därmed tycker ksau alltså inte att det behövs ett ungdomsfullmäktige.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!