Konkursen kom plötsligt

Christer Winberg, ny produktionschef på Kellve Bulkteknik, är varslad, men som en av nyckelpersonerna kan han klara sig.

Gotland2008-11-07 10:19

Förre platschefen på Nimbus, Christer Winberg, lämnade plötsligt företaget och började som produktionschef för Kellve Bulkteknik i Kvänum. Det skedde för några veckor sedan. Enligt vd för Kellvegruppen, Daniel Martinwall, var det också för några veckor sedan som Kellve Bulkteknik fick problem.
- Det kom väldigt plötsligt, säger han.
 
Han berättar att dels sjönk volymerna i produktionen kraftigt, dels fick flera stora kunder till företaget svårt att betala. Den kombinationen gör att företaget tvingats i konkurs och att 180 anställda är varslade om uppsägning. En av dem är alltså produktionschefen Christer Winberg.
 
Daniel Martinwall vill inte gå in specifikt på Christer Winbergs anställning och omständigheterna kring den. Men på frågan om Winberg verkligen kommer att få gå svarar han att konkursförvaltarens ambition är att hitta någon som kan ta över rörelsen.
- Det här är i grunden ett friskt företag som råkat ut för två olyckliga omständigheter samtidigt.
 
Han säger att om verksamheten drivs vidare i någon form så tillhör Christer Winberg en av de nyckelpersoner som troligtvis kommer att få vara kvar.
 
Helagotland.se har sökt Christer Winberg utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om