Konstutställning i hemmiljö

Johannes Bering Engdahl. Ställer ut i hemmiljö på Torsgatan i Visby med vernissage på lördagseftermiddagen.Foto: Henrik Radhe

Johannes Bering Engdahl. Ställer ut i hemmiljö på Torsgatan i Visby med vernissage på lördagseftermiddagen.Foto: Henrik Radhe

Foto: Henrik Radhe

Gotland2010-03-19 04:00
En konstutställning i hemmiljö är ett ovanligt grepp i de gotländska konstvärlden.
Det tas nu i Visby av Johannes Bering Engdahl som bjuder in till vernissage på lördag.
- Jag ställer ut min konst som är en blandning av naivism och konceptkonst, surrealism och abstrakt konst, förklarar han.
På lördag eftermiddag bjuder han in till vernissage på Torsgatan 10 i Visby. Där visar han också sina verk på måndagseftermiddagen.
- Det är första gången jag ställer ut separat. Tidigare har jag visat mina bilder på elevutställningar i samband med de utbildningar som jag har gått, säger han.

Johannes Bering Engdahl kommer från Stockholm. Tidigare har han studerat på konstlinjen vid Wiks folkhögskola utanför Uppsala och Idun Lovéns konstskola i Stockholm. Nu går han speldesignutbildningen vid Högskolan på Gotland. Där kan han använda sitt intresse för konst och musik som en extra dimension.
- Som liten ritade jag mycket men gjorde ett uppehåll under tio år. Samtidigt sysslade jag med musik, jag spelar trummor, och skrev eget material. När jag började måla igen så målade jag mig igenom en kris, förklarar han.

Nu, när han väljer att visa sina bilder för offentligheten, gör han det privat och i en vanlig lägenhet i Visby. Han kommer själv att finnas på plats så att besökarna ges tillfälle att samtala om konsten.
I sina bilder utgår Johannes dels från att arbeta traditionellt med penna, pensel och färg, dels skapar han sina verk direkt i datorn.
- Jag jobbar på mitt eget sätt och gör något nytt, vare sig jag bearbetar en traditionellt skapad bild i datorn eller jobbar direkt i datorn. För mig räcker det att förmedla en idé och datorn, med bildbehandlingssystemet photoshop, fungerar för det.
Johannes Bering Engdahls bilder visualiserar och uttrycker hanstankar. Med konstnärliga grepp som perspektivförskjutningar, förkortningar och färgval förstärker han sina intentioner.
- Jag vet inom mig hur varje bild ska bli och se ur. Varje detalj säger mig hur den nästa ska bli och hur jag ska gå vidare, förklarar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om