Dagen efter bombdramat kommer han inte in i huset som vanligt för att leverera veckans fruktkorgar till de anställda.
Ut ur byggnaden kommer personalstödjare Lars Kroné från HansaHälsan. Han har precis medverkat vid de informationsmöten som hållits i omgångar för alla anställda i huset.
- Vi har funnits på plats för att visa att vi finns som stöd. Vi på HansaHälsan jobbar specifikt mot CSN som har uppåt 50 anställda.
Lars Kroné berättar om vikten av att ge gemensam information och att samprata till de berörda.
- Min erfarenhet är att kriser och reaktioner efter dramatiska händelser brukar komma efter ett tag, efter några dagar eller till och med veckor.
En kort stund därefter försöker de två studenterna vid högskolan på Gotland Shine och Shohel att besöka Skatteverket. De kommer från Bangladesh och behöver komplettera sina id-handlingar. De är förbryllade över att inte komma in. När helagotland.se berättar att det beror på att en bomb placerats utanför byggnaden dagen innan ryggar de förskräckt tillbaka.
- A bomb? Oh, we´ll be back tomorrow, säger de och går därifrån.
Slutligen möter vi Visbybon Hans Hejdenberg. Han ska besöka Skatteverket även han. På frågan om vad han tycker så här dagen efter svarar han:
- Jag har viss förståelse för att man väljer just kontoret i Visby om man vill demonstrera.
Hur menar du då?
- Jo, jag förstår om många är irriterade på de höga skatterna på Gotland. Men det är klart att man inte ska placera ut en bomb för den skull.
"Kriser efter dramatiska händelser brukar komma efter ett tag"
- Det känns lite konstigt, det gör det ju. Det är märkligt att det händer här på Gotland.Det säger Patrik Strandberg där han står på lastpallen utanför Skattehuset.
Lars Kroné arbetar på Hansahälsan och informerade personalen om den hjälp de kan få efter dramat på A7.
Foto: Kerstin Klint
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!