"Vi vet att restaurangnäringen har det tufft", sa statsminister Stefan Löfven (S) under torsdagens pressträff, där regeringen meddelade att förbudet mot att servera alkohol efter klockan 20 förlängs till 28 februari.
Gabriel Sahlin, som driver krogen G:a Masters i innerstan, tycker att uttalandet är ett exempel på falsk omsorg.
– Det är ett hån mot hela min bransch. Ständigt detta tjat om permitteringar och omställningsstöd ... Det är småpengar! För all inkomst jag förlorat under pandemin har jag fått 0,2 procent i stöd, säger han.
För några veckor sedan drog protestaktionen "grytor och kastruller" igång, där krögare samlas för att skramla med tomma kastruller – som ska symbolisera den kris som pågår inom näringen.
Nu vill Gabriel Sahlin gå steget längre.
– Det finns tongångar ute i branschen att vi borde ägna oss åt civil olydnad. Jag skulle inte vara främmande för att hänga på en sådan historia, om jag fick med mig fler. Det vill säga att vi kör till 22, så får myndigheterna säga vad de vill, under förutsättning att någon ny form av stöd inte betalas ut.
Gabriel Sahlin ifrågasätter inte att krogarna bör beläggas med vissa restriktioner, eller att "alla måste hjälpas åt" för att minska smittspridningen i samhället, understryker han.
– Jag skulle i så fall inte bryta mot restriktionerna för att få ha öppet till 02. Jag kämpar för att få tillbaka mina två timmar. Skillnaden mellan klockan 20 och 22 kan vara skillnaden mellan konkurs och inte konkurs. Om vi får servera alkohol till 22 kan vi ha en normal middagssittning. Det kan vi inte om gränsen går vid 20. Det finns heller inget som styrker att smittspridningen skulle bli mycket mer omfattande om man plockar bort de två timmarna, säger krögaren.
Du är beredd på repressalierna?
– Jag skulle vilja se den myndighet som lägger kraft på att bötfälla 50 procent av landets besöksnäring. Ibland, när saker går överstyr, måste man ägna sig åt civil olydnad. Jag tänker inte bara stå med mössan i hand när mitt livsverk går upp i rök.
Finns det branschkollegor på Gotland som gett uttryck för samma åsikt?
– Ja, det finns det.
Magnus Larsson, ordförande för Gotlands krögarförening, vill varken kommentera uppmaningen till civil olydnad eller hur pass utbredda dessa tankegångar är bland gotländska krögare.
– Men jag förstår frustrationen, säger han.