Kroppen på Öland identifierad – är den försvunne gotlänningen

Den avlidne person som hittades utanför Öland i början av juni har nu identifierats.

Lagkamraterna hedrade Zelmanis i samband med en hemmamatch i april, tidigare i år.

Lagkamraterna hedrade Zelmanis i samband med en hemmamatch i april, tidigare i år.

Foto: Kalle Forssell

Gotland2024-06-25 18:14

Som P4 Gotland var först med att rapportera på tisdagen, är den avlidna personen den unga FC Gute-spelaren Roberts Zelmanis, 23, som försvann tidigare i våras.

Polisens förundersökningsledare Christian Molin säger till Helagotland att dna-analysen blev klar i dag, det finns ingen misstanke om brott och att mannens anhöriga har underrättats. 

– Det är kluvet. En del av mig tycker att det är sorgligt såklart, en annan del av mig tycker att det känns skönt att vi har hittat honom, för vänner och anhörigas skull. 

FC Gutes sportchef Leif Eiransson håller med om de dubbla känslorna kring beskedet.

– Det känns tråkigt. Han var en så jäkla fin kille och jag stod honom nära. Samtidigt känns det skönt och bra. För anhöriga känns det nog skönt att få en begravning, ett avslut.

undefined
Leif Eiransson, FC Gute.

Leif Eiransson berättar att man under lördagens hemmamatch kommer att hedra Roberts Zelmanis under en tyst minut, spelarna kommer även att bära sorgeband under matchen. 

Det var i mitten av april i år som Roberts Zelmanis anmäldes försvunnen. Zelmanis, som kom till klubben i vintras från hemlandet Lettland, har sedan sökts av polis.

Kroppen hittades den 2 juni av en fiskare på Öland när han skulle fiska med spö från ett rev. Kroppen har sedan dess varit ett mysterium för ölänningarna. Efter preliminära undersökningar från obduktionen fattades misstanke av polisen att det rörde sig om en försvunnen gotlänning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!