Kupan-brunch succé i Hemse
- Jag hade hoppats att det skulle komma så här många, men jag vågade inte riktigt tro det, sa Kattis Mattsarve Edberg, som tagit initiativ till provsmakningen av gotländsk mat på Kupan i Hemse i går. Omkring 250 personer kom och det hela blev en succé.
Provsmakning. Det fanns ett antal stationer där man kunde smaka på olika maträtter och godsaker,. Här är det Eva och Stig Lindberg som besöker Maud Norman, Ejmunds gård.
Foto: Rolf Jönsson
Kattis Mattsarve Edberg fick sina frivilliga med sig i projektet.
- En tanke var att framhålla att det som är närproducerat är bra för miljön, berättar Kattis.
En annan var att göra det tillgängligt för alla. Om man arrangerar det på Kupan där ingen behöver betala entré så blir det för alla tänkte hon vidare och kontaktade livsmedelsproducenter som kunde tänkas ställa upp.
Gensvaret blev mycket positivt och därför fanns det ett rikhaltigt sortiment när Kupan höll brunchöppet på söndagen.
Redan kl 10 började folk strömma till och sedan kom och gick folk hela tiden fram till kl 13. Totalt kunde man räkna in cirka 250 personer.
Det var fritt att ta för sig av allt från bröd och korv och ägg och annat matigt, men inte heller det där lilla extra saknades.
Sedan var det fritt att betala i bössor på borden efter eget tyckte och tillgång på pengar.
Bara glad miner syntes på Kupan den här dagen
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!