Familjen, det är bröderna Peder, Jens och Simon, och Simons hustru Josefine. Tillsammans öppnar de snart en liten saluhall strax innanför Österport i Visby.
Fisk och kött ska säljas över disk och i sortimentet ska det också finnas grönsaker och varor som oljor och pasta.
Gotländsk fisk
Det blir också bar och en matservering med meny baserad på produkterna i butiken.
Fisken ska de köpa av de gotländska fiskare som ännu finns kvar, och mycket av köttet kommer att tas från leverantörer på ön.
Mycket kommer att vara närproducerat - men inte allt.
- Man kvalar inte in i vårt sortiment bara för att man har en gotländsk produkt, det ska vara kvalitet också, säger Simon Jessen.
Det blir bland annat skinka och pasta från Sydeuropa, och korvar från Stockholm.
Fiskvagn i Klintehamn
Brödernas intresse för mat följer med sedan barnsben, då måltiderna spelade en central roll i familjen. Inspiration har även hämtats från resor bland annat till Italien.
Peder och Jens har tidigare drivit en fiskvagn i Klintehamn, medan Simon och Josefine hade en vagn som sålde kött alldeles intill.
Men vagnarna hade sina begränsningar och när någon i gänget kom på idén att försöka skapa en saluhall i Visby tyckte alla genast att det var en bra idé.
- Det kändes rätt direkt, säger Peder Jessen.
Efter att ha letat ett tag fick de höra att lokalerna där Café Boheme tidigare låg var till salu, och för drygt en vecka sedan fick de tillträde dit. Nu återstår bråda dagar innan öppningen av Saluhall & Bar, som beräknas till månadsskiftet.
Och de är mycket nöjda med att ha hittat lokalen i Hästgatan.
- Det är ett bra stråk med ostbutiken och Stora torget i närheten, konstaterar Jens Jessen.
Manuell betjäning
Det där med betjäning över disk är på väg tillbaka. Det hävdar i alla fall Peder Jessen. Och kanske får han stöd för sin teori av utvecklingen i Visby de senaste åren. Med en delibutik på Stora torget, manuell disk på Coop Forum och tal om en saluhall utanför Kajserport verkar intresset för personlig betjäning vara större än på länge.
Hur det går för den lilla saluhallen i Hästgatan får framtiden utvisa.
- Naturligtvis tar vi en viss risk, men vi tror stenhårt på det här, säger Simon Jessen.