Kvinnlig lärare tog elev på underlivet

En kvinnlig lärare har dömts för sexuellt ofredande sedan hon har berört en elev på underlivet.

Foto: Dennis Petterson/arkiv

Gotland2019-10-26 18:15

Det var i början av höstterminen 2018 som en elev på en gotländsk skola blev tagen på underlivet av en kvinnlig lärare. Enligt domen från Gotlands tingsrätt så har eleven i förhör berättat att läraren berörde hennes underliv utanpå kläderna i någon sekund, och samtidigt sagt "tjingeling". 

Läraren har nekat till anklagelserna och menat att det hela var ett "bus" som gick ut på att kittla eleven på magen genom att bakifrån sträcka fram armen mellan benen på eleven. I förhör har läraren sagt att hon inte berört elevens underliv vid händelsen, och om det ska ha hänt så har det inte varit avsiktligt.

Flera andra elever blev vittnen till händelsen, och har i förhör vittnat om att den utsatta eleven blev berörd på underlivet och uppfattade det som "obehagligt och kränkande", som det står i domen.

Gotlands tingsrätt har bedömt att läraren gjort sig skyldig till sexuellt ofredande, oavsett om det var avsiktligt eller inte. Man dömer läraren att betala 100 dagsböter á 130 kronor. 

En av nämndemännen i tingsrätten var skiljaktig och menade att åtalet skulle ogillas. Detta då han dels ansåg det tveksamt om elevens underliv alls hade berörts, och dels inte ansåg det styrkt att läraren med avsikt tagit på elevens underliv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!