De är 24 respektive 25 år och har just fått sitt andra barn. Sedan 2009 har de jobbat på gården, som är Karins föräldrahem. I dag har de 50 mjölkkor men i den nya ladugården ska det inrymmas 150 kor.
- Vi bygger inte för robot, det blir mjölkgrop. Vi har räknat ut att vi kan ha en anställd för samma kostnad som för roboten. Och det blir inte mer fritid med roboten. Det har vi hört andra som sagt, säger Simon. Den ska ju passas dygnet runt den också, precis som korna.
Träffades på Lövsta
Simon är inte född in i lantbruket så som Karin. Men han har alltid varit intresserad.
- Jag började som avbytare när jag var tolv år, säger han. Jag jobbade jämt på helgerna och hjälpte bönder. Det var så roligt och jag ville bara jobba med det. Därför valde jag sen Lövsta landsbygdsgymnasium.
Och det var där de båda träffades. Karin har utbildat sig till seminör och anställd på det som tidigare hette Hansa Husdjur och har bytt namn till Växa Sverige.
Nu är hon föräldraledig med sonen, David, tre månader.
- Det var en härlig tid på Lövsta, säger Karin. Tråkigt att det inte är inackordering så som förr men vi hade väldigt roligt när vi väl var där.
Både hon och Simon får något i blicken som inte kan tydas på något annat sätt än kärlek.
Tidigare bodde Simon på en avstyckad gård i Vallstena. Han hade 80 tackor med sig och det fanns redan 40 tackor på gården.
- Jag körde ut 1 200 ton fast skit, mjölkade kor och hade lamning samtidigt. Det blev lite för mycket. Det var alltid en grupp djur som stod och väntade på mat, säger Simon. Vi gjorde oss av med lammen rätt snart.
Att få pris efter bara tre år som bönder tycker de är fantastiskt. Förra året fick deras goda vänner och grannar priset till årets unga företagare. Det var Marcus Waldman och Monica Baarman.
- Vi samarbetar en del och vi har ju småbarn också. Det är ju roligt att vi nu båda är pristagare, säger Simon Nilsson.
Bra vallskördar
Totalt brukar de 130 hektar åker med spannmål, vall och majs samt 160 hektar skog.
- Egentligen är det synd att odla vall på så bra jord, säger Simon. Men det är ju det vi behöver. Annars odlas ju mycket rotfrukter och även spannmål här i trakten. Det är mycket bra jordar och de ger bra vallskördar.
Karin ansvarar för korna eftersom hon har specialutbildning på det.
- Jag hinner inte vara ute så mycket nu men jag har helhetsansvaret för dem, säger Karin. Det är ett roligt jobb och jag är intresserad av kor.
De har inte haft många lediga dagar sen de blev bönder.
- Jag har räknat och fått det till 25 dagar på tre år, säger Simon. Och då ingår dagarna på BB och barnledigheten när vi kommit hem med en baby.
Men detta bekymrar inte det här glada paret. De jobbar på och när väl den nya ladugården är uppförd kommer det roliga jobbet med inredningen.
- Jag ska försöka göra så mycket jag kan själv med inredningen, säger Simon. Det blir ju det roligaste och till våren ska det vara klart.