Lammbönder satsar exklusivt
Gourmetlamm Gotland heter ett nystartat företag som ska leverera högkvalitativt, färskt lammkött till ett Stockholmsföretag året om.
Foto:
Men i veckorna runt påsk vill Stockholmsföretaget ha 50 djur per vecka. Lammen slaktas på Gotland men styckas och vidareförädlas av Stockholmsföretagaren, ibland direkt i hans butiker, bland annat i Söderhallarna.
Bakom Gourmetlamm Gotland står sex yngre lammbönder med gårdar från Hamra i söder till Hall i norr. De vill profilera det gotländska lammet och de gör det i en tid då trenden säger att lammkött är helt rätt. Genom att gå samman kan de leverera de volymer som krävs och de kan garantera leveranser varje vecka hela året.
I slutet av mars reser hela gänget till Stockholm för att bjuda på och prata för sin vara direkt i butik i Stockholm.
- Vi lägger mycket ideell tid på det här. Men ett stort mervärde är att vi har skoj ihop, säger Elof Nilsson, Hall, som är ordförande i bolaget. Övriga delägare är Björn Eriksson, Gammelgarn, Markus Westberg, Hamra, Karl Olsson, Guldrupe, Kjell Nilsson, Hejnum, och Pontus Wiman, Västerhejde.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!