-Jag vill skapa en debatt kring hennes ledarroll. Hon vill vara en polis, andra landshövdingar jag har pratat med vill vara med och utveckla sina regioner.
Det är inte första gången Gotlands mest kände entreprenör, Pigge Werkelin, går till storms mot landshövdingen och länsstyrelsen.
I somras tog han till storsläggan och hotade att sluta driva företag på ön sedan länsstyrelsen rivit upp det tillfälliga byggnadslovet för de så kallade villavagnarna på Snäcks camping.
"Fått så många snytingar"
Det beslutet överklagades till länsrätten, och där fick nyligen Pigge Werkelin och hans bolag rätt.
Det är också därför Pigge Werkelin tar bladet från munnen just nu.
-Vi har fått ta emot så många snytingar, vi har mått så dåligt och det har kostat oss så mycket pengar. Det fanns ingen förståelse, men domen visar att det var vi som hade rätt, säger Pigge Werkelin.
-Jag tycker att man ska reagera om man blir felbehandlad.
I insändaren, som publiceras på sidan 12, riktar han mycket hård kritik mot landshövdingen.
-Det verkar som om hennes främsta drivkraft är att motverka företagare, skriver han bland annat.
Slår ifrån sig
Men precis som i somras slår Marianne Samuelsson ifrån sig och tillbakavisar kritiken.
-Mycket av det som Pigge Werkelin påstår känner jag inte igen. Och jag är visserligen en tjänsteman som följer regeringens politik, men jag har också alltid varit intresserad av företagarfrågor, säger hon.
-Vissa län har också ett regionalt utvecklingsansvar, men på Gotland är det kommunen som har den rollen.
Pigge Werkelin räknar upp flera exempel på hur han blivit motarbetad av Marianne Samuelsson: han har blivit polisanmäld av länsstyrelsen vid tre tillfällen, länsstyrelsen har ställt krav på utformningen av villavagnarna och det finns lokala regler på Gotland som förbjuder uppställning av husvagnar i mer än sex veckor.
Av polisanmälningarna är det dock bara en som säkert skett under Marianne Samuelssons tid. Det gällde förstärkningar av stranden som Pigge Werkelin gjort vid sitt hem under stormen Per häromåret.
-Vi fick in en anmälan om det. Och vi är skyldiga att gå vidare med det, vi kan inte bara strunta i en anmälan, säger Marianne Samuelsson.
Inga synpunkter på vagnarna
-Och vi har aldrig haft några synpunkter på utseendet på villavagnarna. Det är länsmuseet som har haft det.
När det gäller uppställningstiden för husvagnar är det ett kommunalt beslut. Det finns inga tidsbegränsningar i lagen när det gäller uppställning på campingsplatser, påpekar Marianne Samuelsson.
Men Pigge Werkelin tycker inte att detaljerna är det viktiga.
-Det är möjligt att jag har fel i en del frågor, men jag är så trött på det här. Vi har gått på knäna. Och hade vi gjort som länsstyrelsen sa att vi skulle göra så hade bolaget bakom Snäcks camping inte funnits i dag, säger han.
Stort missnöje
-Det finns också ett allmänt och stort missnöje med Marianne Samuelsson som landshövding. Det är bara att fråga företagarna.
Inte heller på den punkten är Marianne Samuelsson överens med Pigge Werkelin.
-Jag tycker att jag har en bra kontakt med företagarna, säger hon.
"Synd det kommer nu"
Om Pigger Werkelins angrepp säger hon:
-Jag tycker att det är synd att det här kommer just nu när vi har en så positiv anda och försöker få ett bättre företagarklimat här på ön.
Pigge Werkelin anklagar också länsstyrelsen för att bråket kring Snäck ledde till att investeringar för tiotals miljoner kronor gick om intet, och därmed ett tjugotal arbetstillfällen. Men han vill inte precisera vad det rörde sig om för projekt.
-Nej, jag kan inte gå in på det nu, säger han.