Luqaz Ottosson

Som tog hem segern i årets unga kock 2012. Luqaz var en av sex finalister och han lagade till en meny med råvaror från den hemliga råvarukorgen.

Foto:

Gotland2012-02-29 04:00


Hade du räknat med att vinna?
- Jag hade hoppats på det, jag kände mig lugn och trygg i min matlagning.

Vilken av dina rätter var bäst?

- Jag hade en stark förrätt och varmrätt. Desserten var min svaga sida, jag fegade lite. Men jag hade tur med råvarorna, gotländskt kött från Ejmunds gård.

Du kommer att representera Sverige i den internationella finalen i Berlin i höst. Vad hoppas du på för råvaror då?

-  Finalen går inte i Sverige så jag har ingen aning om vad det blir.

Hur ska du förbereda dig inför finalen?

- Jag ska prata med dem som varit med tidigare och få lite coachning.

Är du från Gotland?
- Nej, jag kommer från Eksjö. Jag och min tjej flyttade hit i oktober förrförra året.

Vad har du för bakgrund?

- Jag gick hotell och restaurang, fick praktik på Kung Karls bakficka i Stockholm och blev erbjuden jobb där. Jag har också jobbat i Åre och i Belgien och den senaste tiden på 50 kvadrat i Visby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om