M/S Thjelvar får vänta på sin premiärtur

Destination Gotlands plan var att det nya fartyget M/S Thjelvar skulle tas i trafik nu i början av april, men i och med coronakrisen får fartyget vänta på sin premiärtur.

Bild från när M/S Thjelvar fortfarande låg på varvet i Kina.

Bild från när M/S Thjelvar fortfarande låg på varvet i Kina.

Foto: Rederi AB Gotland/Arkiv

Gotland2020-04-09 18:29

Destination Gotlands nya färja M/S Thjelvar, som inom kort byter namn till M/S Gotland, kom till Sverige i början av februari och har sedan dess legat på varv i Landskrona. Tanken var att fartyget skulle komma till Gotland i början av april och här alltså döpas om under en ceremoni i Visby hamn. Planen var även att premiärturen skulle genomföras under påskhelgen. 

Coronakrisen har dock fått Destination Gotland att pausa alla sina planer vad gäller M/S Thjelvar.

– Just nu fokuserar vi helt på de fartyg vi har här. Vi hade precis förberett ett storslaget dop och andra aktiviteter, och vi har ju även återupptagit den historiska traditionen att det första fartyget ska heta Visby och det andra Gotland. Men när allt det här med coronaviruset kom så blev det en så stor förändring för oss i hela vårt sätt att jobba och vad vi var tvungna att planera för, och vi har i stort sett levt i någon slags aktiv krishantering sedan dess. Det har gjort att vi helt enkelt har pausat allt annat, säger Destination Gotlands vd Christer Bruzelius.

I samband med att M/S Thjelvar byter namn kommer även det andra "nya" fartyget, M/S Visborg, att byta namn till M/S Visby. Senare i år kommer de andra namnbytena att äga rum där det äldre SF1500-fartyget M/S Gotland byter namn till M/S Drotten, och nuvarande M/S Visby byter namn till M/S Visborg.

Bild från när M/S Thjelvar fortfarande låg på varvet i Kina.
Bild från när M/S Thjelvar fortfarande låg på varvet i Kina.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!