Man hade två kilo cannabis med sig på färjan

En 28-årig man har dömts till åtta månaders fängelse för narkotikabrott.

En 28-åring greps i november vid färjeterminalen i Visby med nästan två kilo cannabisharts.

En 28-åring greps i november vid färjeterminalen i Visby med nästan två kilo cannabisharts.

Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Gotland2019-11-27 12:33

Mannen greps vid hamnterminalen i november 2018 när han var på väg hem från Stockholm. I sin ryggsäck hade han drygt 1,9 kilo cannabisharts. 

28-åringen döms till åtta månaders fängelse för två fall av narkotikabrott samt ett fall av ringa narkotikabrott. I samband med att han greps vid färjan gjordes även en husrannsakan hemma hos 28-åringen där man fann mer cannabisharts, cannabis samt hampafrön innehållande cannabis. I januari 2019 ertappades han med ytterligare en mindre mängd cannabisharts.

Mannen har berättat att han använt cannabis som självmedicinering en längre tid eftersom han mått dåligt. I november förra året var han i Stockholm där han träffade en bekant vid Slussen som han bland annat rökte cannabis tillsammans med. 

Han menar att den bekante la narkotikan i hans ryggsäck, men förnekar att han visste att det var så stora mängder utan trodde att det bara var det som blev kvar när han rökt. Han förnekar också att han skulle transportera narkotikan till Gotland på uppdrag av bekantingen.

Tingsrätten uppfattar att 28-åringen var väl medveten om att någon han känner, men inte vill uppge namnet på, la narkotikan i hans väska. Rätten kan inte slå fast att mannen hade uppsåt att transportera narkotikan från fastlandet till Gotland.

Den stora mängden narkotika innebär ett straffvärde på fängelse i ungefär ett år. Med hänsyn till att mannen är tidigare ostraffad och förlorade sitt jobb med anledning av det inträffade anser rätten att straffet ska bestämmas till fängelse i åtta månader.

Narkotikan på bilden har inget med artikeln att göra.
Narkotikan på bilden har inget med artikeln att göra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!