Här är vinnaren i april månads nyhetsquiz

Nu är vår månadstävling för april avslutad och av alla som kammade hem full pott har en vinnare dragits.

Vinnaren i månadsquizet i april är nu utsedd.

Vinnaren i månadsquizet i april är nu utsedd.

Foto:

Gotland2023-05-08 13:35

Totalt var 277 personer med och tävlade i vårt nyhetsquiz i mars och av dessa lyckades 89 personer pricka in alla rätt. Men bara en kan vinna priset – en hotellupplevelse värd 2 500 kronor på Elite Hotels. Vi säger grattis till den vinnaren: Maria Gadd! Vinnaren kommer att kontaktas via e-post.

Stort tack till alla er som var med och tävlade!

Här hittar du de rätta svaren:

1. Det olycksdrabbade paret Anna och Peter Brennwald i Dalhem säljer den verksamhet man byggt upp under 20 års tid – vilken är det?

Svar: Halfvede musteri

2. Gotlandsbolaget satsar på kryssningstrafik mellan Visby, Stockholm och Åland – med taxfree. Vilken kryssningsbåt har bolaget köpt in för detta?

Svar: M/S Birka Stockholm

3. 2022 års ”socken-befolknings-siffror” offentliggjordes. I procent växer Sundre, Ganthem och Alskog mest. Men var gjorde man det största tappet, procentuellt?

Svar: Hall

4. Brev med ”ett okänt vitt pulver” stängde temporärt ner länsstyrelsens kontor i Visby, liksom på flera andra håll i landet. Vilket ämne är man främst rädd för när någon skickar vitt pulver?

Svar: Antrax

5. Helagotland.se avslöjade att en gotländsk toppchef anmälts för trakasserier, kränkningar och mobbning. Var arbetar denna chef?

Svar: Region Gotland

6. En uppmärksammad artikelserie på Helagotland.se berättade om en person som dog i en överdos i juni 2022. Vad hette personen?

Svar: Lucas

7. Påskmarschen i Visby slog nytt världsrekord. Hur många ”påskpiffade” personer deltog?

Svar: 4 241

8. Generationskifte när Niclas tar över från föräldrarna Ulla och Tommy. Samtidigt flyttar man produktionen till Stafva gård. Vilket är bolaget?

Svar: Sjaustrukocken

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!