Mat från ön på export till Riga

Gotländska matföretag vill expandera - till Lettland.Fem företag på ön kommer nu på prov att leverera sina produkter till restauranger och matbutiker i Riga.

Sveriges Lettlandsambassadör Mats Staffansson besökte Gotlandsmontern under Rigas matmässa. Foto: Peter Daun

Sveriges Lettlandsambassadör Mats Staffansson besökte Gotlandsmontern under Rigas matmässa. Foto: Peter Daun

Foto:

Gotland2008-09-11 04:00
De fem ö-företagen Eskelunds hembageri, Stafva gårdsmejeri, Gotlandsägg, Widegrens gård och Ejmunds gård deltog i förra veckan i en matmässa i Riga, under den gemensamma parollen "Good Gotland - food from Gotland/Sweden".
Det hela slog väl ut, och nu vill man utöka samarbetet mellan Gotland och Lettland. Provleveranser till restauranger och butiker påbörjas, och dessutom planerar företagskvintetten en "Gotlandsvecka" i en eller flera butiker hos någon av de större kedjorna i Riga.
"Intresset för gotländsk kvalitetsmat var långt större än vi kunnat drömma om", skriver Odd Norman, Ejmunds gård, i ett pressmeddelande angående det första besöket i Lettland.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!